Tjuvstart!

Nu tjuvstartar jag december! Kan absolut inte hålla julkänslorna i schack längre:D Saffransscones!! De blir även mitt bidrag till SOTASAKERS månadsutmaning på temat "Helg". För visst är scones egentligen ganska helglyxigt?
 
(Receptet kommer efter bilderna)
 
Saffransscones med smör, keso och körsbärsmarmelad och en kopp CLIPPER-té "Orange & coconut". 
 
Saffron-flavoured scones with butter, cottage cheese and cherry marmalade. Orange and Coconut Tea from CLIPPER. 
 
 
 
 
 
 
 
Recept som ger 1 scones (alltså 4 hela bitar): 
 
25g smält, varmt smör
0,25g saffran
1tsk socker
1tsk bakpulver
2dl vetemjöl
1dl filmjölk
+ en nypa salt
 
- Ugnstemperatur 200 grader. 
- Krossa eller stöt saffranet ihop med sockret, och häll det varma smöret över. Värmen drar ut saffranets färg och smak så din scones blir riktigt härligt gyllengul och smakrik.
- Blanda sedan ihop det söta saffranssmöret med övriga ingredienser i en bunke. Knåda till en smidig deg, den ska vara lätt att hantera men fortfarande lite kladdig. 
- Forma en rund kaka som du lägger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skåra brödet i fyra delar och nagga med gaffel. 
- Grädda din scones i 12-15 minuter och låt sedan svalna innan servering:) 
 
 
 

Kommentera inlägget här :