Supernyttigt och jättegott!

Igårkväll testade jag för första gången att följa receptet HÄR och göra en "Apple cinnamon Quinoa bake", vilket är en sorts pannkakssmet, fast med okokt quinoa istället för mjöl, och så pimpar man det hela med hackat äppel, kryddor och sirap. Enligt receptet ska man ha kanel och mald nejlika i, men jag hade ingen nejlika så jag tog kardemumma och lite ingefära istället. Och jag toppade smeten med ett antal smörklickar innan jag satte in det hela i ugnen! Blev supergott!! Jag åt min Quinoakaka ljummen (micrad) utan topping, men receptet rekommenderar yoghurt som topping. 
 
(Receptet anger att kakan ska bakas i en större ugnsform och ge 6 portioner, men jag gjorde 4 rejälare portionsformar istället)
 
Ugnsbakad Äppel&quinoa-kaka med kanelsmak, samt nypressad grön juice gjord av äpple, gurka, selleri och lime. 
 
Follow THIS to read the recipe for this mornings glutenfree "Apple cinnamon Quinoa bake". If you like to eat something really yummy, sweet and filling for breakfast, this is it! It turned out great. Unfortunately the recipe is very low-fat, which I don't like, so I finished my Quinoa bake with small knobs of butter over the top before putting it in the oven. I also did 4 individual bakes instead of a single large one. and to go with it I hade fresh juice made from Granny Smiths, celery, lime and cucumber. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Davos...

Igårkväll rörde jag ihop en davosgröt, som blev ovanligt bra! Och så gjorde jag en cookie av min sista hasselnöt/choklad-energiboll:) Juicen blev en salig blandning av allt möjligt, otroligt mörk i färgen men fortfarande väldigt god och fräsch.
 
(Recepten kommer efter bilderna)
 
Davosgröt med hjortronsmak, toppad med blåbär. En raw-cookie med hasselnötter, lite vindruvor och ett glas nypressad superjuice!
 
Last night I mixed up a bowl of overnight-oats, which turned out great! It consisted of oats, soured milk, a big handful of sunflower seeds and some homemade cloudberry jam! Topped with blueberries... and with it I had a raw hazelnut/chocolate cookie and red seedless grapes, as well as a glass of superjuice. (Black kale, red cabbage, carrots, pineapple, apples, lemon and pomegranate)
 
 
 
 
 
 
 
Davosgröt med hjortron, 1 portion:
 
0,75dl havregryn
2dl filmjölk
0,25dl solrosfrön
1-2msk hjortronsylt
 
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en burk och låt den stå i kylskåp över natten. 
 
Raw cookie: 
 
Gör energibollar enligt grundreceptet jag har skrivit om tidigare, HÄR. Byt ut cashewnötterna mot hasselnötter och tillsätt minst 1msk kakao eller sötat chokladpulver i smeten. Rulla sedan bollar, platta ut dem och toppa med naturella nötter!  
 
Superjuice: 
 
Morötter
Äpplen
Svartkål
Rödkål
Ananas
Citron
Granatäpple
 
- Skär bort eventuella fula partier från frukt och grönsaker (valfri mängd av allting). Kör dem sedan i en råsaftcentrifug och skeda därefter bort merparten av skummet som bildas ovanpå råsaften. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytänkande:-)

Imorgon bitti bjuder jag på frukostbilder igen! Bland annat lite rawfood, och så frukt förstås.