Stack o' pancakes!

Det finns såvitt jag vet inget riktigt passande ord på svenska för konceptet en hög med pannkakor. "Pancake-stack" från amerikanskan passar ju så himla bra... och vår motsvarighet här skulle väl möjligen vara pannkakstårta, isåfall? 
 
(Recept på pannkakorna kommer efter bilderna)
 
(Recipe after the pictures)
 
Gluten- och laktosfria mini-pannkakor gjorda med rismjöl och kokosmjöl, toppade med färsk banan, honung, turkisk yoghurt, hemmagjord rabarberkompott och kokosflingor. Téet heter "Choco Aztec Spice" och kommer från YOGI TEA. 
 
A stack of gluten- and lactose-free coconut/rice mini-pancakes topped with fresh banana, liquid honey, turkish yoghurt, homemade rhubarb jam and shredded coconut. Yogi Tea, Choco Aztec Spice.
 
 
 
 
 
 
 
Recept som ger ca. 12 mini-pannkakor: 
 
2 ägg
1dl havremjölk (Oatly)
0,75dl kokosmjöl (Risenta)
0,5dl rismjöl
1tsk Fiberhusk
1tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
1tsk bakpulver
+ en nypa salt
 
- Vispa ihop samtliga ingredienser till en slät smet, som sedan får tjockna i ca. 5 min. 
- Stek pannkakorna på medelvärme i teflonpanna, med smör (eller laktosfritt alternativ), och häll dit smeten med matskedar. Det blir lagom. En rejäl rågad matsked per pannkaka!
- Låt pannkakorna svalna något innan det är dags att toppa dem med godsaker och ÄTA;)
 
Recipe that will yield 12 mini-pancakes: 
 
2 eggs
Half a cup oat-milk
Slightly less than half a cup coconutflour
Quarter of a cup rice-flour
1 teaspoon of psyllium flour/ husk
1 teaspoon vanillapowder or vanilla sugar
1 teaspoon of baking soda
+ a pinch of salt
 
- Whisk all the ingredients into a smooth batter, and let it thicken for at least 5 min. 
- Put a non-stick frying pan on medium heat, add butter (or lactose-free alternative) and spoon in the pancake batter with large tablespoons. That makes the perfect size!
- Let the pancakes cool down a bit before adding toppings and then EATING them;)
 
 
 

Pannkaksmåndag!

Imorgon bitti blir det pannkaksbloggning!! Jag har reviderat mitt recept på glutenfria krabbelurer:D 
 
Tomorrow, I'm doing a glutenfree post on coconut pancakes! See you then... 

Pastell;)

Hej på er! Idag är det fredag, och jag är ledig i helgen. Ska bli SKÖNT, även om vi förmodligen bara kommer att måla huset hela dagarna:) Dagens frukost fick bli ännu en glutenfri, fruktbaserad historia. hoppas att ni också blir sugna!
 
(Recept kommer efter bilderna)
 
Regnbågssmoothie med olika sorters frukt, bär, turkisk yoghurt och spenat, samt en avocado med en nypa salt på, vid sidan om.
 
Today is friday, people! And I have the weekend off from work. We'll mostly be painting our house, and it is going to rain quite a lot, but who cares;) We can also watch "Orange is the new black" on Netflix and eat popcorn!
 
My breakfast today was a rainbow smoothie, with three different layers. Frozen banana/yoghurt, blueberries/spinach/honey/yoghurt, and strawberries/banana/oats. And an avocado!
 
 
 
 
 
 
 
Rosa smoothie: Pink smoothie: 
Jordgubbar / Strawberrries
Fryst banan / Frozen banana
Turkisk yoghurt / Full-fat turkish yoghurt
Havregryn / Oats
 
Lila smoothie: Purple smoothie: 
Frysta blåbär / Frozen blueberries
Fryst spenat / Frozen spinach
Färsk banan / Fresh banana
Flytande honung / Liquid honey
 
Ljusgul smoothie: Yellow smoothie: 
Fryst banan / Frozen banana
Färsk banan / Fresh banana
Turkisk yoghurt / Turkish yoghurt
 
Jag mixar alltihop med en mixerstav från Braun. Funkar superbra!
 
I blend all my smoothies with a regular handmixer. Works just fine!