Imorgon!

Imorgon är det dags för det årliga semlebaket hemma hos oss, så jag ska starta dagen med en supersund frukost och bloggning innan det blir dags att moffa i sig både det ena och det andra;-) Lördagsfrukost alltså. Vi ses imorgon!

"Bircher-muesli"

Jag såg namnet "Bircher-muesli" skrivet under hundratals mumsiga, kreativa och vackra frukost/mellanmålsbilder på Instagram innan jag till slut bestämde mig för att fråga någon vad sjutton Bircher betyder:) Jag trodde att det var ett märke, ungefär som Kellogg's eller Paulúns, men det verkar snarare vara en benämning. Som Davosgröt, där man blandar valfria gryn med valfri yoghurt och låter det stå och bli grötigt i kylen över natten. Med den stora skillnaden att Bircher är gryn blandade med något lättare, mer genomskinligt. Till exempel kokosvatten eller juice. Helst ska man även ha en massa frukt i också, men jag provade en mer basic variant denna första gång.  
 
Jag tänkte direkt på vårt svenska superbär: Slånbäret, eftersom jag kokade massor av slånbärssaft i höstas. Så min Birchermüsli bestod av 1dl havregryn + 1,5dl slånbärssaft. JÄTTEGOTT!! 
 
Frukostburk med (nerifrån och upp) krossade linfrön och Birchermüsli med slånbärssaft. Honung, kanel, pumpafrön, keso och blåbär. Drack ett glas helt vanlig mjölk till!
 
A breakfast-jar filled with flaxseed, sloeberry-juice-flavoured Bircher-muesli, honey, cinnamon, pumpkinseeds, cottage cheese and blueberries. Had a glass of milk to drink with it, very tasty!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

See you...

... On wednesday:-) Jag ska då blogga om en frukostvariant som är otroligt populärt i hälso/vego-kretsar just nu.