Färgglad lördagsmorgon.

God morgon alla! Solen skiner (än så länge) och jag ska snart ge mig ut på en cykelrunda. Brukar köra 10km eftersom det tar prick 30 minuter - Ett träningspass som är lätt att hinna med alla dagar i veckan:) Jag har ingen proffsig cykel och inga särskilda cykelkläder, jag kör alla mina rundor på min älskade Skeppshult. Den är visserligen ganska ny och har 24 växlar, men den väger hela 14kg... jämfört med tävlingscyklar som väger under 5kg:D Man får trampa på ordentligt alltså!
 
Keso med banan, pumpafrön, nyponskal, torkade tranbär, torkad aprikos, cashewnötter, äppel och flytande honung. En kopp Oolong till det, perfekt. 
 
Today I had cottage cheese with apple, banana, cashews, dried apricots and cranberries, pumpkin seeds, rosehip peel and liquid honey, with a cup of Oolong Tea. Will be going out on  a bike-ride fairly soon, because it's going to rain later on... so better do it while the sun is still shining:) I normally go for a 10K ride, because it only takes 30 minuteas and easily fits into any day or schedual. And 30 minutes is doable even if you're tired and cranky;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Muffintop";)

Igår bakade jag glutenfria blåbärsmuffins, så det fick bli en sån till frukost idag, jämte en god smoothie och lite lyxbanan!
 
(Recept kommer efter bilderna)
 
Glutenfri blåbär/hasselnötsmuffin, en banan med jordnötssmör och en blåbär/cashew/yoghurt-smoothie toppad med chiafrön, nyponskal och hela cashewnötter. 
 
A glutenfree blueberry muffin made with hazelnutflour, soyflour, coconut sugar, psyllium husk, eggwhites, baking powder, melted butter and blueberries... alongside a blueberry/cashewnut smoothie based on thick yoghurt topped with chiaseeds, rosehip pieces and whole cashews, and a banana with organic peanutbutter!
 
 
 
 
 
 
 
Glutenfria blåbärsmuffins 4st:
 
2 äggvitor
2dl hasselnötsmjöl
0,75-1dl sojamjöl
0,5dl kokossocker
1tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
60g smält smör
+ en liten nypa salt, och frysta blåbär att toppa med. 
 
- Värm ugnen till 200 grader. 
- Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke, det ska bli en jämn smet. Låt svälla 5-10min. 
- Häll upp smeten i fyra rejäla muffinsformar, och grädda dessa mitt i ugnen i 18-20min.
 
Blåbär/cashewsmoothie 1 portion:
 
1dl matyoghurt
1dl tinade blåbär
0,5 mogen banan
1msk nyponskalbitar
10st cashewnötter
 
- Mixa samman allting med en mixerstav. Toppa med valfria nötter och frön!
 
 
 
 
 

Blåbärsfredag...

Imorgon bitti blir det glutenfri bloggfrukost igen. Pimpad med blåa små bär:-)

Tomorrow morning I'm doing another glutenfree breakfast-post, filled with blueberries. See you then!