Scones med mera.

Dinkelscones med smör, phialdelphia och apelsinmarmelad respektive körsbärsmarmelad (av märket "Den Gamle Fabrik"). Téet är ett starkt svart som heter "Golden Yunnan". 
 
Spelt-wheat scones with butter, cream cheese, orange marmalade and cherry marmalade, and a strong black tea called "Golden Yunnan".
 
 
 
 
 

Dinkelscones.

Lördag morgon är det perfekta tillfället för att baka lite grann, tycker jag. Idag gjorde jag dinkelscones. Jag använde mig av ett standardrecept för scones, men bytte ut allt vetemjöl mot fullkornsdinkel och lade till en näve riven ost!
 
 

Mycket bättre!

Vet ni vad som fattas i de flesta mugcake-recept som jag har sett? SMÖR. Enligt min åsikt så blir det mesta bättre med smör... och så även mugcakes, visar det sig:) 
 
Kokos/björnbärs-mugcake med äppelmos och hallon. Jag drack ett glas mjölk idag, jättegott! 
 
Coconut/blackberry mugcake topped with applesauce and raspberries. I also had a glass of milk today, yum!
 
 
 
 
 
Recept: 
 
* 1/2 dl mjölk
* 1 ägg
* 0,25 dl kokosflingor
* 0,75 dl havregryn
* 1 msk mjukt eller smält smör
* 1 msk björnbärssylt
* 1 tsk torkat nyponskal
* 1 tsk honung
* 1 tsk krossat bovete
* 1/2 tsk bakpulver
 
- Micra i 3 minuter, stjälp sedan upp kakan på ett fat.
- Toppa med valfria godsaker och ÄT!:)