Idag gjorde jag glutenfria våfflor till frukost! Så himla mumsigt och gott och lyxigt.
(Recept kommer efter bilderna)
I made glutenfree waffles for breakfast today. Feels so decadent^^ Recipe after the pictures...
Majsvåfflor toppade med Rysk yoghurt, rabarbersylt och pumpafrön, samt téet KAMOMILL från FRIGGS.
Cornflour-waffles topped with fullfat yoghurt, rhubarb jam and pumpkinseeds. And a cup of camomille tea!
Recept:
1,5dl maizena
1dl majsmjöl
1 ägg
1,5dl mjölk
1-2tsk Fiberhusk
1tsk sirap
1tsk rapsolja
+ en nypa salt
- Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet och låt den svälla i 5 minuter.
- Grädda våfflorna i smort våffeljärn, och lägg dem på galler för att svalna (om de inte ska ätas direkt). Toppa våfflorna med mumsiga saker;)
Recipe:
1,5dl corn-starch
1dl cornflour
1 egg
1,5dl milk
1-2 teaspoons psylliumhusk-flour
1 teaspoon syrup
1 teaspoon rapeseed-oil
+ a pinch of salt
- Whisk the batter smooth, and let it swell for 5 minutes.
- Make the waffles in a buttered waffle-iron, and then... top them with yummy stuff!