De flesta bra idéer kopierar man från någon annan och sätter en egen twist på. Så är det också med dagens frukost: "Baked oats", eller kanske "Grötkaka" på svenska? Alternativt "Havrepudding"^^ Och eftersom detta är en liten havrekaka i portionsform så får den även bli mitt bidrag till "Månadens sötsak" på temat Smått & Gott i bloggen SÖTASAKER --- Länk!
(Receptet kommer efter bilderna)
Havrepudding med smak av honung, torkade hallon, hasselnötsmjöl och pumpafrön, serverad tillsammans med vanilj-blåbärsyoghurt och det svarta téet "Blueberry Vanilla" från DILMAH.
This week I made baked oats for the very first time, and loved the result! I pimped mine with raw dried raspberries, hazelnut flour, cinnamon, honey and pumpkin-seeds. And I had blueberry-vanilla yoghurt on the side. The tea is black and also tastes like Blueberry Vanilla:)
Recept som fyller 2 rejäla portionsformar med "Havrepudding":
3dl havregryn
1dl hasselnötsmjöl
2 ägg
3dl mjölk (alternativt 2 dl grädde + 1dl vatten)
2msk flytande honung
2msk torkad, hackad frukt (jag använde raw-torkade hallon)
1tsk bakpulver
+ en liten nypa salt, samt pumpafrön och lite extra honung att toppa med.
- Ugnstemp 175 grader.
- Blanda ihop samtliga ingredienser (utom toppingen) ordentligt i en bunke.
- Häll ner smeten i valfria portionsformar. Toppa med pumpafrön och ringla honung över. Man kan även lägga dit lite frysta eller färska bär!
- Grädda puddingen i 45-50 minuter, de ska få rejält gyllenbrun färg ovanpå.
- Servera med någon typ av kesella, yoghurt, frukt eller bär. Jag mixade vaniljyoghurt med frysta blåbär och chiafrön!
Gudars vad gott!