Dinkelfinkel;)

Idag gjorde jag banangröt av ekologiska dinkelflingor. Jag köper alltid de från "Saltå Kvarn", de ger rejält tuggmotstånd både i gröt, müsli och bröd. 
 
(Receptet kommer efter bilderna)
 
Dinkelgröt med chiafrön, banan, honung och kanel, toppad med frystorkade hallon och paranötter. Jag drack ett glas limevatten till, det smakar så fräscht!
 
Today's breakfast was porridge made out of spelt flakes, which makes for an oatmeal-like consistency, but with much more texture! I seasoned it with salt, honey and cinnamon, also adding some chia seeds and one mashed banana. I topped it with freeze-dried raspberries, chopped brazilnuts and had limewater to drink, very fresh. 
 
 
'
 
 
 
Recept på 1 portion dinkel/banangröt: 
 
1dl dinkelflingor
2,5dl vatten
+ en nypa salt
1tsk honung
1msk chiafrön
Kanel 
1 liten ekologisk mosad banan
 
- Koka ihop alla ingredienser utom den mosade bananen, tills gröten har fått önskad konsistens. 
- Tillsätt mosad banan, blanda väl och häll upp i en skål. Toppa med godsaker och ÄT!
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :