Fröknäcke!

Detta fröknäcke vill jag verkligen rekommendera! Recept från ICA. Jättegott! Samt glutenfritt, laktosfritt och veganvänligt:)
 
(Recept kommer efter bilderna)
 
 
 
Recept som ger en hel ugnsplåt täckt med fröknäcke:
 
1dl vallmofrön (jag använde vita)
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön
1dl krossade linfrön
2dl majsmjöl
2,5dl kokande vatten
0,5dl rapsolja
1msk mörk sirap eller liknande
+ 0,75tsk salt
 
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Låt svälla 5 minuter. 
- Klicka ut smeten längs mitten på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå, och kavla sedan ut smeten tunt tills den täcker hela plåten. Dra då försiktigt bort det översta pappret, släng det, och dra därefter över det andra pappret (med smeten på) till en ugnsplåt. 
- Smula lite flingsalt över ytan, och grädda sedan fröknäcket i 60-80min. Kolla efter första timmen, det ska bli mörkbrunt men inte bränt! 
- Ta ut plåten ur ugnen, lyft över pappret till ett avsvalningsgaller och dra undan pappret så knäcket ligger fritt. Låt svalna och bryt sedan i bitar. 
 
- Alternativt: Innan knäcket gräddas, skåra smeten försiktigt med något ovasst, i snygga rutor eller cirklar, om så önskas. 
 
 

Kommentera inlägget här :