Knosad råg.

Det har kommit ännu fler sorters knäckebröd från Leksands! Det jag provar idag heter "Knosad råg", och enligt google betyder knosad ungefär detsamma som "krossad, sönderslagen" på gammelsvenska. 
 
Detta nya knäckebröd har massor av frön på ovansidan och är riktigt välgräddat. Det är superkrispigt, tunt och har tydlig smak av de rostade solrosfröna. Eftersom rågknäcke är en svensk klassiker så ville jag inte mixtra för mycket med pålägget, utan matchade det nötiga och knapriga med en mjuk gräddpastej:) 
 
Knosat rågknäcke med solrosfrön, från Leksandsknäcke, toppat med smör, gräddig leverpastej och grönsaker. Téet är grönt och heter Formosa Oolong Tie Guan Yin. 
 
After beeing sent two new types of crispbread, I decided to try one out today. It's made with crushed rye-seeds and rye flour (among other things), as well as sourdough, honey and sunflower seeds. I put swedish liver-paté on top, with butter, and finished it all off with some veggies. A very classic swedish breakfast! Oldschool;) I also had Green Oolong Tie Guan Yin Tea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :