Nybakat!

Imorgon bitti blir det bloggfrukost, med bland annat den här fantastiska banankakan som jag precis bakade:) Jag följde ett gammeldags recept för saftig sockerkaka, men tillsatte även följande ingredienser:
 
10% extra fett (rapsolja), en mogen banan (mosad), 1tsk nystött kardemumma, 1msk chiafrön, 1dl filmjölk (istället för mjölk, som receptet angav) och så bytte jag ut en tredjedel av vetemjölet mot grovt rågmjöl. Jag gjorde bara en halv sats kaksmet, och gräddade kakan med bananhalvor på i nedre delen av ugnen, 175 graders ugnsvärme, i en hel timme. 
 
Just made this stunning loaf of bananabread, although it's more like a banana cake:) This particular cake is not glutenfree, it's just an old Swedish basic recipe for spongecake that I added some extras too... like chia-seeds, soured milk, mashed banana (obviously;), 10% extra fat, and a lot of cardemom. I'm really looking forward to breakfast tomorrow, when I will be eating this (among other things). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :