Krabbelurer!

Detta är andra gågen jag har krabbelurer med i bloggen. Det är en liten puffig pannkaka, mycket lik amerikanska pannkakor, fast den största skillnaden är att krabbelurer inte innehåller något tillsatt fett! Jag har minskat ner mängden socker i mitt recept ordentligt, för i originalet ska det vara 0,5dl per portion (!!) och jag bara vägrar göra så mot min kropp:) Idag bytte jag även ut vetemjölet mot kokosmjöl. Receptet kommer efter bilderna. 
 
Krabbelurer toppade med Kesella "Rabarber" (nyhet), jordgubbar och jätteblåbär. Téet är det gröna "Marroccan Mint" från DILMAH. 
 
 
 
 
Recept: Ger 10st små krabbelurer
 
* 1 ägg
* 1dl kokosmjöl
* 1,5dl mjölk
* 0,25dl socker
* 1tsk bakpulver
* En liten nypa salt
 
- Blanda ihop allting i en bunke, och stek krabbelurerna i smör på medelvärme. 

Kommentarer :

#1: Annika

SV: haha, vad sött :D

skriven
#2: Cecilia

DETTA är barndomsminnen för mig. Åt krabbelurer varje dag, en hel sommar för några årsedan! Haha.
Helst ska det ätas (eller nej, de SKA ätas) med smör och ännu mer socker. ;)

Svar: Jag åt dem alltid med socker, eller kanel o socker, när jag var liten! Men numera hade jag nog tagit det till efterrätt istället, inte frukost:-)
Cecilia

skriven

Kommentera inlägget här :