Imorgon firar vi första advent, och vi firar även det sista inlägget på Frukosterar. Åtminstone det sista inlägget för säsongen. Jag ska ta ett rejält uppehåll, försöka njuta av vintermörkret, åka skridskor och baka julkakor.
Välkomna in imorgon igen, jag bjuder på klassiska julsmaker och svensk tradition rakt igenom:-)
Aj aj aj.
Åååh... jag har så ont i mitt ben! Ni kan inte ana. Synnerligen obehagligt. Det är nästan så man kan tro att kroppen inte gillar att man skär i den med skalpeller^^ Det blev en extremt sen frukost idag (föreställ er hur jag hoppar omkring som en halt trana med bandage ändå från fot till lår, och försöker att inte ramla i trappan). Men vid 11-tiden så var det ändå klart! Pannkakor med smak av kokos.
I had surgery on my leg yesterday! Hurts like hell today... so it was a late breakfast, around 11 a.m, and I had a lot of problems with assembling it. Standing on one leg, hopping around the kitchen^^ But here it is!
(Receptet kommer efter bilderna)
Pannkakor med kokossmak, toppade med kokos, vispgrädde, körsbärssylt och banan. CLIPPERS té till det, "Orange & Coconut".
Pancakes made with both wheat-flour and coconut-flour. Topped with shredded coconut, whipped cream, cherry jam and sliced banana. Orangde & Coconut Tea.
Recept som ger 6 pannkakor:
* 2 ägg
* 4 dl mjölk
* 1,5dl vetemjöl
* 0,5 dl kokosmjöl
* 2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
+ två nypor salt:)
* Vispa ihop smeten ganska länge, tills den blir klumpfri. Låt svälla i minst 10 minuter.
* Stek tunna pannkakor, i smör, på medelvärme.
* Låt svalna och toppa med goda tillbehör!
Frukt på olika sätt!
Man kan äta frukt på många olika sätt, och det finns massor av olika torkade frukter och bär i våra matbutiker numera. Om man vågar prova nytt, kan man bli väldigt positivt överraskad! Här kommer några exempel på hur jag har använt frukt och bär i frukostar.
Kokos/havregröt med gojibär, päron och torkade fikon.
Mugcake med banan och chiafrön, samt topping av keso och passionsfrukt!
Smörgåsar med köttpålägg, flingsalt och gurka på. Valnötter och svenskt äppel.
"Banana Split" med hallonkesella, äppel, chokladgrädde, tranbär och torkade gojibär.
Banankesella med nyponskal, torkad aprikos, pinjenötter och vindruvor.
Filmjölk med äppel/kardemumma-granola, samt färska blåbär och hallon.
Gröt med blåbärssylt och kiwi.