Dessa bananscones är min version av Jamie Olivers "scones med torkad frukt":)
(Receptet kommer efter bilderna)
Bananscones med jordnötssmör, bananskivor och skogsbärsmarmelad. Ananasyoggi från Yoplait, med rågfras på, samt hett citronvatten med torkad malen ingefära i.
Banana-scones with peanutbutter, sliced banana and forest fruit marmalade. Pineapple yoghurt with unsweetened puffed rye-cereal, and some hot lemon/ginger water.
Recept som ger 2 stora scones (jag åt bara en halv, som ni ser):
Ugnstemperatur 200 grader!
1/2 mosad mogen banan
30g mjukt smör
120g vetemjöl
2tsk sötning (socker, honung, agave)
2msk filmjölk
0,75tsk bakpulver
+ en nypa salt
- Nyp ihop samtliga ingredienser utom banan och fil, till en smuldeg.
- Tillsätt den mosade bananen, nyp ihop degen igen.
- Tillsätt därefter filmjölk, och blanda tills degen blir smidig och lätt att hantera, men ändå är liiite kladdig.
- Om degen fortfarande är för torr, tillsätt mer fil.
- Forma degen till två runda scones på en plåt med bakplåtspapper. Rundlarna ska vara ca. 2cm tjocka.
- Grädda sconesen i 12-15min. Låt svalna innan de toppas med mumsiga pålägg:)