Detta kan vara mitt
bästa recept någonsin. Och en vansinnigt mumsig idé dessutom.
Cheesecake till frukost, som förbereds dagen innan, och görs utan tillsatt socker... Vad tycker ni om det?! Detta bakverk blir dessutom mitt bidrag till bakbloggen
Sötasakers månadsutmaning "Morgon".
(Receptet kommer efter bilderna)
Banancheesecake med havre-chokladbotten, hasselnötter och granatäppelkärnor. En smoothie av jordgubbar och blodgrape, samt en kopp YOGI TEA "Detox".
A naturally sweet banana-"cheesecake" on an oatmeal-chocolate base, topped with hazelnuts and pom-seeds. A strawberrie-grapefruit smoothie, and a gup of Detox Yogi Tea.
Recept som ger 1 portion frukostchesecake:
- Denna cheesecake behöver vila i kylen i några timmar, allra helst över natten, efter tillagning!
- Värm ugnen till 200 grader. Gör sedan pajbotten enligt följande...
BOTTEN =
1 söt dadel
1dl havregryn
2tsk rapsolja
1tsk kakao
+ en pytteliten nypa salt
- Mixa ihop alla ingredienser, det ska bli en smulig massa. Pressa ut massan i botten på en liten portionsform. Det ska bara täcka botten, inte gå upp på kanterna.
- Grädda i ugnen 8-10min, ta ut och ställ åt sidan medan du gör fyllningen...
FYLLNING =
1 banan
1 äggvita
1-2msk philadelphia
1msk pressad citron
- Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten på den färdiggräddade pajbottnen, och toppa eventuellt med nötter, torkad frukt eller färska/frysta bär. OBS! Pajformen får inte bli precis bräddfylld med smet:)
- Micra alltihopa på full effekt ca. 40 sekunder (kolla så det inte bubblar över!)
- Ställ in din frukostcheesecake i kylen tills den ska ätas. Och sedan: NJUT!
Såg väldigt gott ut. Det får jag ta och testa någon dag ! :-)