Dinkelmjöl.

Mitt senaste surdegsbröd bakade jag av råg och dinkelmjöl. Blev väldigt gott, grovt och mättande! Och perfekt lämpat för smakstarka pålägg...
 
Dinkelsurdegsbröd med smör, philadelphia, sallad, grönpepparsalami och gul paprika samt en kopp svart "Orange Pekoe"-té!
 
Sourdough bread with butter, cream cheese, lettuce, greenpepper salami and yellow paprika. And a cup of black Orange Pekoe Tea. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Sandra Eriksson

Brödet ser fantastiskt gott ut! Du skulle inte kunna lägga upp receptet på brödet?

Svar: Jag ska leta o se om jag kan hitta det!
Cecilia

skriven
#2: Lovisa

Är väldigt intresserad av receptet om du hittade det!

Svar: Åh, ursäkta... Jag använde ett recept på Levain surdegsbröd, och det kan du enkelt googla fram. Enda skillnaden var att jag bytte ut vetemjölet mot den andra sorten:-) Levain är en fransk klassiker, som först sätts med surdegsgrund över natten och sedan blandas till en deg. Jäsningen tar 6 timmar, och degen ska vikas 4-6 gånger under tiden!
Cecilia

skriven

Kommentera inlägget här :