Semesterfrukost!

Idag börjar min semester. Jag har fyra och en halv vecka innan skolterminen börjar (jag ska plugga ett tag) och det firade jag genom att göra de enklaste banan-pannkakorna ni kan tänka er!
 
(Recept kommer efter bilderna)
 
Bananpannkakor med kokos och hjortronsylt samt en extremt läskande slushie gjord av vattenmelon och pressad citron. 
 
Today is the first day of my summer-vacation, away from all things workrelated. I have 4,5 weeks or so before I start going to school (!) and I felt like celebrating this with banana pancakes. Recipe will be up after the pictures! 
 
Banana pancakes with dried coconut and homemade cloudberry jam, served with a watermelon-lemon-slushie:)
 
 
 
 
 
 
Bananpannkakor 1 portion: 
 
1 mogen banan
2 stora ägg
+ en nypa salt
 
- Mosa bananen med gaffel. Tillsätt äggen och saltet och vispa ihop smeten. 
- Stek pannkakorna på medelhög värme i smör. 
- Toppa med godsaker och ÄT!
 
(Jag rekommenderar att ni steker små pannkakor, minst 6 stycken, av denna smet, för jag testade att göra en stor och den var nästan omöjlig att vända!)
 
Banana pancakes for 1: 
 
1 ripe banana
2 large eggs
+ pinch of salt 
 
- Mash the banana with a fork, and add the eggs and salt. Whisk together. 
- Cook the pancakes over medium/high heat in a fryingpan with butter
- Let them cool down, then add your toppings and EAT;) 
 
(I recommend making small size pancakes, maybe 6-8, because the lack of flour in the mixture make larger pancakes extremely difficult to flip!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag!

Imorgon onsdag kommer jag att frukostblogga! Det blir kanske senare under dagen eftersom jag har jobbat natt, men bloggning blir det i alla fall. Med högst mumsiga inslag av gottis;) Så vi ses då!
 
I'll be breakfast-blogging tomorrow, although it might be maybe later in the day since I'm working nighs right now:) But regardless, there will be a brand new yummy breakfast to feast your Eyes on this wednesday. See you then!

Äppelchips!

Igår gjorde jag äpelchips av en äppelsort som heter "Jazz". Skar dem i tunna skivor, kryddade med lite kanel och torkade dem i ugnen på 75 grader i 2,5 timmar. Sedan körde jag dem i ugnen igen nu på morgonen, 100 grader i 5min. Blev superkrispiga! 
 
(Recept på smoothien kommer efter bilderna)
 
Avocadosmörgåsdanskt rågbröd med örtsmakande Philadelphiaost och persilja. En jordgubb/persika-smoothie till det, och så några av mina äppelchips förstås:)  
 
I made apple-chips yesterday... standard procedure, you can easily google the process. I used a type of apple called "Jazz", and I baked the slices for 2,5 hours in the evening and then an additional 5min this morning, on a slightly higher heat. The extra time made them super-crispy!
 
I ate some of the applechips for breakfast, with an avocado-creamcheese wholegrain rye-bread sandwich and a smoothie made with banana, strawberries, peach and oat-milk. 
 
 
 
 
 
 
Persikosmoothie: 1 portion
 
1,5dl havremjölk (Oatly original)
6 jordgubbar
1/2 persika
1/2 mogen banan
1-2 isbitar
En liten skvätt pressad citron
 
- Mixa alla ingredienserna till en slät smoothie. Ställ i kylen tills den ska drickas. 
 
Peach-strawberry smoothie: 
 
1,5 dl oat-milk
6 strawberries
1/2 banana
1/2 peach
1-2 icecubes
Squeeze of lemon
 
- Blitz in a blender until smooth.