Här kommer en synnerligen smarrig frukost, med en smoothie-kombination som ni bara måste prova! Underbart sötsyrlig och intensivt fruktig smak. Dessutom gjorde jag en sorts snabb-nutella med cashewnötter som blev väldigt lyckad.
(Recept kommer efter bilderna)
Jordgubb/tranbärssmoothie med havregryn och chiafrön. En rostad macka (glutenfri toast) med cashew-Nutella och banan, samt en perfekt mogen persika och citronvatten.
A strawberry/cranberry-smoothiebowl with oats, banana, honey and blueberry quark, topped with chia seeds and strawberry. A piece of toast (glutenfree) with homemade cashew-Nutella, a perfect peach and a glass of lemonwater.
Recept på 1 portion jordgubb/tranbärssmoothie:
8 stora jordgubbar
1 banan
0,5dl frysta tranbär
0,75dl havregryn
1tsk agavesirap
2msk blåbärskesella
- Mixa ihop alla ingredienserna till smoothie-konsistens. Och ÄT!
Recept på min cashew-nutella:
3dl cashewnötter
2-3msk kakaopulver
2-3msk mjukt smör
2tsk vaniljpulver
+ en nypa salt
+ flytande honung eller agave tills det blir precis rätt;)
- Mixa nötter och kakao i en matberedare tills den hackade massan börjar klibba ihop lite grann.Tillsätt då övriga ingredienser förutom honung/agave, och mixa samman till en grynig smet. Ta bort knivsatsen i matberedaren, och jobba därefter in honung/agave med slickepott eller gaffel tills smak och konsistens blir som du vill ha den.
- Förvara nutellan i en ren glasburk i rumstemperatur, håller max 7 dagar.
Åh, perfekt mogen persika är ju bland det godaste som finns!