Igår mixade jag ihop en sats med chokladbollar, som är både gluten- och laktosfria, samt veganvänliga! Jag rullade dem i kokos, satte dem i kylen i några timmar, och blev väldigt nöjd med resultatet!
(Receptet kommer efter bilderna)
Turkisk Yoghurt med cashewnötter, torkad papaya och chiafrön, samt hälsobollar med choklad o kokos! En kopp FRIGGS té till det, "ENERGI +".
Turkish Yoghurt with cashews, dried sweet papaya and chia seeds. Glutenfree/lactosefree choco/coconut-snackballs. A cup of Energy Plus Tea, which is green and lemony and has a bit of added caffeine.
![](https://cdn1.cdnme.se/3974492/6-3/img_1581_531ead8bddf2b323ef5762cd.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/3974492/6-3/img_1573_531eadf72a6b223a678fc3e7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3974492/6-3/img_1576_531eae4de087c36883d0201e.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3974492/6-3/img_1572_531eaeaae087c35114cc8a6c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/3974492/6-3/img_1585_531eaf1eddf2b36cb1a0c082.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/3974492/6-3/img_1588_531eaf54ddf2b36cb1a0c089.jpg)
Mellanmålsbollar med chokladsmak, 10-12st:
2dl ekologiska havregryn
0,5dl vatten
1dl ekologiskt jordnötssmör
5-6 urkärnade dadlar
2-3tsk kakao
Agavesirap efter smak!
- Blanda havregrynen med vattnet, låt mjukna ca. 5 min.
- Blanda ihop alla ingredienser med stavmixer till önskad konsistens.
- Rulla bollar av smeten, täck dem med kokos eller annat, och ställ in på ett fat i kylen så de får stelna.
- ÄT!
För alla utom min man som är allergisk mot jordnötter... Men mums ändå!