Igår mixade jag ihop en sats med chokladbollar, som är både gluten- och laktosfria, samt veganvänliga! Jag rullade dem i kokos, satte dem i kylen i några timmar, och blev väldigt nöjd med resultatet!
(Receptet kommer efter bilderna)
Turkisk Yoghurt med cashewnötter, torkad papaya och chiafrön, samt hälsobollar med choklad o kokos! En kopp FRIGGS té till det, "ENERGI +".
Turkish Yoghurt with cashews, dried sweet papaya and chia seeds. Glutenfree/lactosefree choco/coconut-snackballs. A cup of Energy Plus Tea, which is green and lemony and has a bit of added caffeine.
Mellanmålsbollar med chokladsmak, 10-12st:
2dl ekologiska havregryn
0,5dl vatten
1dl ekologiskt jordnötssmör
5-6 urkärnade dadlar
2-3tsk kakao
Agavesirap efter smak!
- Blanda havregrynen med vattnet, låt mjukna ca. 5 min.
- Blanda ihop alla ingredienser med stavmixer till önskad konsistens.
- Rulla bollar av smeten, täck dem med kokos eller annat, och ställ in på ett fat i kylen så de får stelna.
- ÄT!
För alla utom min man som är allergisk mot jordnötter... Men mums ändå!