Chokladbollar för (många) allergiker!

Igår mixade jag ihop en sats med chokladbollar, som är både gluten- och laktosfria, samt veganvänliga! Jag rullade dem i kokos, satte dem i kylen i några timmar, och blev väldigt nöjd med resultatet!
 
(Receptet kommer efter bilderna)
 
Turkisk Yoghurt med cashewnötter, torkad papaya och chiafrön, samt hälsobollar med choklad o kokos! En kopp FRIGGS té till det, "ENERGI +".
 
Turkish Yoghurt with cashews, dried sweet papaya and chia seeds. Glutenfree/lactosefree choco/coconut-snackballs. A cup of Energy Plus Tea, which is green and lemony and has a bit of added caffeine. 
 
 
 
 
 
 
 
Mellanmålsbollar med chokladsmak, 10-12st: 
 
2dl ekologiska havregryn
0,5dl vatten
1dl ekologiskt jordnötssmör
5-6 urkärnade dadlar
2-3tsk kakao
Agavesirap efter smak!
 
- Blanda havregrynen med vattnet, låt mjukna ca. 5 min. 
- Blanda ihop alla ingredienser med stavmixer till önskad konsistens. 
- Rulla bollar av smeten, täck dem med kokos eller annat, och ställ in på ett fat i kylen så de får stelna. 
- ÄT!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Annika

För alla utom min man som är allergisk mot jordnötter... Men mums ändå!

Svar: Det finns ju olika sorters nötsmör... Men om man inte tål något sådant alls så kan man alltid återgå till vanligt hederligt SMÖR:) Fast då kan man nog skippa vattnet i just detta recept.
Cecilia

skriven

Kommentera inlägget här :