Igår bakade jag glutenfria blåbärsmuffins, så det fick bli en sån till frukost idag, jämte en god smoothie och lite lyxbanan!
(Recept kommer efter bilderna)
Glutenfri blåbär/hasselnötsmuffin, en banan med jordnötssmör och en blåbär/cashew/yoghurt-smoothie toppad med chiafrön, nyponskal och hela cashewnötter.
A glutenfree blueberry muffin made with hazelnutflour, soyflour, coconut sugar, psyllium husk, eggwhites, baking powder, melted butter and blueberries... alongside a blueberry/cashewnut smoothie based on thick yoghurt topped with chiaseeds, rosehip pieces and whole cashews, and a banana with organic peanutbutter!
Glutenfria blåbärsmuffins 4st:
2 äggvitor
2dl hasselnötsmjöl
0,75-1dl sojamjöl
0,5dl kokossocker
1tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
60g smält smör
+ en liten nypa salt, och frysta blåbär att toppa med.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke, det ska bli en jämn smet. Låt svälla 5-10min.
- Häll upp smeten i fyra rejäla muffinsformar, och grädda dessa mitt i ugnen i 18-20min.
Blåbär/cashewsmoothie 1 portion:
1dl matyoghurt
1dl tinade blåbär
0,5 mogen banan
1msk nyponskalbitar
10st cashewnötter
- Mixa samman allting med en mixerstav. Toppa med valfria nötter och frön!