Igårkväll rörde jag ihop en davosgröt, som blev ovanligt bra! Och så gjorde jag en cookie av min sista hasselnöt/choklad-energiboll:) Juicen blev en salig blandning av allt möjligt, otroligt mörk i färgen men fortfarande väldigt god och fräsch.
(Recepten kommer efter bilderna)
Davosgröt med hjortronsmak, toppad med blåbär. En raw-cookie med hasselnötter, lite vindruvor och ett glas nypressad superjuice!
Last night I mixed up a bowl of overnight-oats, which turned out great! It consisted of oats, soured milk, a big handful of sunflower seeds and some homemade cloudberry jam! Topped with blueberries... and with it I had a raw hazelnut/chocolate cookie and red seedless grapes, as well as a glass of superjuice. (Black kale, red cabbage, carrots, pineapple, apples, lemon and pomegranate)
Davosgröt med hjortron, 1 portion:
0,75dl havregryn
2dl filmjölk
0,25dl solrosfrön
1-2msk hjortronsylt
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en burk och låt den stå i kylskåp över natten.
Raw cookie:
Gör energibollar enligt grundreceptet jag har skrivit om tidigare, HÄR. Byt ut cashewnötterna mot hasselnötter och tillsätt minst 1msk kakao eller sötat chokladpulver i smeten. Rulla sedan bollar, platta ut dem och toppa med naturella nötter!
Superjuice:
Morötter
Äpplen
Svartkål
Rödkål
Ananas
Citron
Granatäpple
- Skär bort eventuella fula partier från frukt och grönsaker (valfri mängd av allting). Kör dem sedan i en råsaftcentrifug och skeda därefter bort merparten av skummet som bildas ovanpå råsaften. Klart!